Перші страви




Зелений борщ

 

Візьміть:
500-700 г свинини;
1 морквину;
1 цибулину;
5-6 картоплин;
3 варених яйця;
по 150 г шпинату і щавлю;
зелень кропу і петрушки;
перець горошком духмяний;
чорний перець мелений;
сіль за смаком.


Спосіб приготування:
 Залийте м’ясо 4 літрами води, доведіть до кипіння на сильному вогні. Коли вода закипить, зменште вогонь, зніміть піну, додайте очищену цибулину, морквину, запашний перець, посоліть і варіть приблизно 1,5 години.
 Вийміть з бульйону цибулину і морквину. Цибулину викиньте, морквину відкладіть. М’ясо теж можна вийняти і тримати накритим в теплому місці. Долийте в каструлю кип’яток, щоб загальний об’єм становив 4 літри.
Очищену картоплю наріжте крупною соломкою і додайте в бульйон. Варіть хвилин 10-15.

Морквину натріть на дрібній тертці і додайте в каструлю. Поперчіть.

 Шпинат і щавель ретельно промийте. Наріжте шпинат недовгими смужками, додайте в каструлю. Варіть 3-5 хвилин.

 Щавель наріжте так само, як шпинат, додайте в борщ, дайте скипіти і відразу знімайте з вогню, щоб щавель не розварився. Дайте настоятися хвилин 20.

  Дрібно нарізану зелень петрушки і кропу можна додавати разом з щавлем або прямо в тарілки.
Наріжте яйця і додайте до страви. За бажанням можна додавати сметану.

Смачного!

 

 

Наверх



Создан 25 авг 2014