Гусь з яблуками в рукаві

Рецепт від переможця кулінарного конкурсу на сайті Моя Броварщина



Цілого гусака (3 кг.) натерти зовні і зсередини сумішшю солі, чорного або червоного перцю і половини головки подрібненого часнику.

 

Порізати шматочками цибулину, часник, що залишився, і моркву.


 

 

Нашпигувати м'ясо ззовні  з усіх боків (зробити прорізи вузьким ножем і в них всередину під шкіру в гуску заштовхати подрібнену цибулю, моркву і часник).

 

Потім добре полити соком лимона, намагаючись щоб сік затікав в розрізи.

 

Дати постояти в холодильнику на ніч або як мінімум 4 години.

 

 

Гусака начинити всередині половинками кислих яблук без серцевини, додати 3 лаврових листки і покласти в рукав для запікання.

 

 

Скріпити кожен край рукава. Покласти гусака в рукаві на противень.

Запікати при 220-250 градусах приблизно 2-2,5 год.

 

 

За 20-30 хвилин до готовності рукав зверху порізати і змазати верх гусака олією так, щоб утворилася рум'яна кірочка, але щоб сік не витік з рукава.

 

Смачного!


Рецепт також надрукований в рубриці "Кулінарна сторінка" на сайті brovarycity.io.ua.

 



Создан 14 янв 2014